разни

Ти си като ЖП гара

Ти си като ЖП гара. Случките в живота ти са влакове. Ситуации и дестинации. Емоции и преживявания. Понякога – трагедии.

Пътниците се променят. Някои пристигат на забравени от времето перони. Билетите им са еднопосочни. Бързичко минават, хвърлят опаковки от изпразнени от съдържание обещания и думи и завинаги се махат. Други се мотаят в лобито, пред касите. Чудят се коя от всички дестинации да си купят. Приятел? Любовник? Семейство? Познат? Никой? Трети май объркват гарите. Едни съзнават, че ти си правилното място точно в този ден и час. Други в промеждутъка съзират гарата в съседство. Както неусетно са нахълтали в чакалнята на главата ти, събират преливащите куфари с претенции и очаквания и бързо-бързо се изнизват.

Влаковите гари май не са за всички. Повечето имат минало, а бъдещето им е под съмнение. Историята им е увита в прах с въздишки. Събирания и раздели. Пристигания и напускания. Прегръдка за „Здравей“ и печално махане за „Сбогом“.

В отдел „Изгубени вещи“ често можеш да разгледаш кошове с разбити сърца и кашоните с овехтели надежди. На най-горните рафтчета – там, където рядко някой спира, има кутия с писъмца. Признания. Прозрения. Енциклопедия и дневник.

Историята ти често ще остава непрочетена. Понякога, в ония деликатни часове на денонощието, когато всичко е притихнало, гарата ти ще е пуста. Ще чуваш ехото на собствените си тревоги. Ще ти се налага бързо да притичваш през тъмните ъгли, чиито лампи отдавна вече май не светят.

Влаковите гари са за приключенци. С тъмни тунели и далечни перони. С остарели, но здрави вагони, които въпреки товара, често побират повече, отколкото инженерите са им отредили изначало.

И ти си приключение. Едни те изживяват, други бягат надалеч. За играта на сигурно се иска известна доза страх.

А чакалнята, макар и малко призрачна в момента, скоро пак ще се напълни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s