разни

Скачай

Умът ми е опасно място. Често скачам в пропасти и стрелям с лък. Прицелвам се внимателно. Прецизно. С точност. Изстрелвам мъничък запас от чувства. Помитат те преди да си усетил. Ступор. Не разбираш как, но вече си по гръб. Кална яма от емоции. Половината са мои. Фраснали са те със сила, а ти някак, си успял да регистрираш само своите счупени очаквания.

Подавам ти ръка грижливо. Искаш ли да станеш? Или искаш да се повъргаляш? В мръсотията от собственото си презрение. Към живота. И ония, ‘дето вдишват въздуха така, както се разбива морска пяна по скалите.

Презираш страстно. Защото си празен като пещера. В тебе има ехо на отминали емоции. Едва-едва се чуват. А въздухът те дави. Пренаситен е със страх. Да не обичаш. Да не те унищожат. Сърцата са чупливо нещо.

Как живееш, мъничко човече?

Умът ми е опасно място. Понякога е като спасителна жилетка за самоубийци. Както си стоиш тихо на ръба, вместо да те бутна, силно те придърпвам. Притискам те към себе си. С всичката си сила те заключвам в най-силната прегръдка, която ще получиш. Като челюстите на акула. Ако продължавам, ще те задуша. Мога да прекърша гръбначния ти стълб и да умреш в мъчения. В главата. Не, в душата. Ако още имаш.

Стига си го мислил. Скачай.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s