разни

Само за миг

Любовните писма са отживелица. Какво да ти се обяснявам, като любовта не се измерва в думи? Тръпката е друго. И вълнението, и то. Вълнувам се, когато готвя. И когато украсявам торта. Вълнувам се и всеки път, когато видя котка някъде по улицата. Друго е това, не е любов.

Някой беше казал, че не е човекът, който ни липсва, а начинът, по който ни е карал да се чувстваме. Така е. Не ми липсват всичките, които са ме прегръщали, докато гледаме комедии и се замеряме с пуканки. Не ми липсват моментите, когато са ме гледали в очите и са ми казвали, че ме обичат. Какво ли пък разбират от любов точно тези няколко хлапака? Нищо.

Не е чувство, нито състояние. А откъслечна милисекунда от спомен, който може би няма да го има дълго. Сега ще ти разкажа.

Любов е към сега-то, когато в киносалона е тъмно, гледате филм за Ник Кейв, на който той заспива. И го ръчнеш тихо в ребрата, докато е отегчен. И те прегърне силно, после за един дъх време се преследвате и виждаш само силуети на фона на екрана. Периферното ти зрение изключва и рязко става тъмно. Клепачите ти падат нежно, а бретона ти гали миглите му като пухена завивка. Мека. Топла и уютна. Вкъщи му е с теб.

За тая милисекунда, в която твоят дъх е затаен, а неговият дебне в очакване. И замръзвате, а после пак така, в синхрон, започвате да препускате по устните си. Усещането е такова, както когато заровиш лицето си в букет с пролетни цветя. Ухае на безвремие, макар да трае само миг.

Любов е, но не към човека, а към живота в настоящия момент. Влюбен си в наелектризирания въздух, в чувството за лекота и убийствено силните туптежи на собственото ти сърце. Влюбен си в съвършения синхрон, с който пулсовете ви забиват. Заедно. И нажежените върхове на пръстите и́, когато почти докосва шията ти. Влюбен си и в тишината, в която има твърде, твърде много думи.

Любов е, макар и само за секунда.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s