разни

Никога няма да бъдеш достатъчен

Понякога обичам да пиша, без да зная какво искам да кажа. Понякога нямам какво да кажа. Понякога просто ми се пише. Понякога просто искам да напиша „понякога“. Защото „понякога“ е една прекрасна дума, лишена от точни координати, път и посока.

Понякога си мисля за хората, които останаха на моята гара, тихо чакайки влакчето на ужасите отново да се покаже. Така де, за себе си говоря. Крайната ми дестинация е адът на собственото ми съзнание. А то отваря портите, когато пожелае. Не се съпротивлявам. Влизам и излизам. Понякога по два пъти на ден. Понякога за цели месеци. Така съм свикнала.

Днес стигнах до интересно умозаключение. И преди съм си го мислела, всъщност. Но днес съм абсолютно убедена в истинността му.

Никога няма да бъдеш достатъчен.

Никога няма да бъдеш по-по-най. Ти винаги ще бъдеш малко повече над тях в очите им, но стъпало по-надолу в устите. Защото си проекция на собствените им провалени мечти, изгубени мигове, несподелена радост, охладнели чувства и празни души.

Никога няма да бъдеш достатъчен, и ще го разбереш веднага, когато ти натрият носа, защото си скучно-любезен и ненужно-добродушен.

Никога няма да бъдеш достатъчен и на себе си. Ще поискаш половинка, която да допълва празнотата ти. Ще поискаш да я смениш, после пак и пак. Половинката ти, тя също няма да бъде достатъчна, защото егоизмът ти разрежда кислорода в помещението. Ще я задушиш.

Никога няма да бъдеш достатъчен, оставяйки отровата на хорските мисли да разяжда съзнанието ти. А накрая, лутайки се с обърнатата туристическа карта на живота си, ще се озовеш на моята гара. Пред портите на моя личен ад. Защото случайността събира недостатъчните хора.

Внимавай. Аз съм като теб.

Влакът тръгва след минута.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s